شنبه، 1 دی 1403

حوزه توانبخشی در نظام سلامت مغفول مانده است/ اجرای  DPT سبب کاهش هزینه ها و ارائه بهتر خدمات به بیماران است

حوزه توانبخشی در نظام سلامت مغفول مانده است/ اجرای  DPT سبب کاهش هزینه ها و ارائه بهتر خدمات به بیماران است
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به این که اجرای دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی (دی. پی تی) در کشور شکل نگرفته است؛ گفت: نقش توانبخشی در حوزه سلات کشور مغفول مانده در حالی که با اجرای DPT می توان خدمات بهتر و بیشتری را به مردم ارائه نمود.

به گزارش خبرنگار اداره کل روابط عمومی دکتر محمد علی محسنی بند پی در مراسم بزرگداشت روز ملی فیزیوتراپی با اشاره به این که امنیت و اقتدار امروز خود را مدیون ایثارگری های شهدای مدافع حرم، امنیت و سلامت کشور هستیم و با درود به روح بلند شهدای جامعه پزشکی و توانبخشی کشور اظهار کرد: علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغی حوزه سلامت در سال 93؛ نقش توانبخشی در نظام سلامت مغفول مانده است.

وی افزود: یکی از معضلات جدی که نظام سلامت را تهدید می کند بحران نیروی انسانی است که نقش آن در توسعه هر کشوری بیش از 70 درصد است و اگر تمام زیرساخت های دیگر را در اختیار داشته باشیم اما نیروی انسانی کارآمد نداشته باشیم نقش سایر منابع هم بی اثر خواهد بود.

وی با اشاره به این که در تربیت نیروی انسانی اگر از شاخص های بین المللی جلوتر نباشیم عقب تر هم نیستیم ، ادامه داد: اما در نگهداشت نیروی انسانی در جامعه پزشکی موفق نبوده و زنگ خطری است که آینده سلامت کشور را تحت الشعاع خود قرار می دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان این که در اسناد بالادستی نقش توانبخشی را بلافاصله بعد از پیشگیری و بهداشت و درمان داریم؛ تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی مصمم هستیم که توانبخشی را از سطح سه به سطح یک خدمات بیاوریم . بواسطه تغییر چهره بیماری ها و شیوع بالای سکته های قلبی و مغزی ، تصادفات و بحث بی حرکتی ممتد که امروز نه تنها افراد سالمند بلکه کودکان جامعه را تهدید می کند و از شاخص های بین المللی در این قسمت جلوتر هستیم ؛ همه این موارد دست به دست هم می دهد که نظام سلامت رویکردی جدیدی داشته و سیاستگذاران طور دیگری به این حوزه نگاه کنند.

محسنی بندپی با اشاره به این که اختصاص 8.5 تا 9 درصد از GDP کشور به نظام سلامت نارضایتی مردم ، قانونگذاران و مجریان را در پی خواهد داشت؛ اذعان کرد: وقت آن رسیده که بهانه کرونا نیز روش های قبل این اپیدمی با بعد آن نه تنها در نظام سلامت بلکه در نظام های دیگرمان تغییر کند.

وی اضافه کرد: این روزها طرح دارویاردر مجلس شورای اسلامی و دولت مطرح است که قرار شده مابه التفاوت ارز ترجیحی و آزاد را از روی دوش تولید کنندگان دارو و مردم بردارند و سازمان های بیمه گر آن را پرداخت کنند که متاسفانه پس از 5 ماه تاخیر دولت در حال برداشتن فشار از روی دوش مردم است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با گریزی به مبحث دکترای حرفه ای فیزیوتراپی بیان کرد: این طرح می تواند بار سنگینی را از دوش نظام سلامت بردارد و خدمات را با کیفیت بهتر و بیشتر و با هزینه کمتر به بیماران ارائه کند .

وی با بیان این که کشورهای توسعه یافته 30 سال پیش به سمت DPT رفته اند ؛ نه فیزیوتراپیست ها در نظام سلامتشان تصیم گیر بوده اند و نه در سیاستگذاری ها حضور داشته اند؛ گفت: برای نجات نظام سلامت و پیشگیری از هزینه ها این طرح را اجرا کرده اند. در بحث گسترده تر کردن پوشش بیمه ای خدمات توانبخشی در جلسه 88 شورای عالی بیمه سلامت با پرداخت 70 درصد هزینه های بخش خصوصی برای افراد دارای معلولیت موافقت شده است.

بندپی با اشاره به این که انجمن فیزیوتراپی ایران؛ هیات بورد فیزیوتراپی به عنوان بازوی مشورتی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، کمیسیون بهداشت مجلس و سازمان نظام پزشکی باید دست به دست هم داده و رویکرد جدیدی را در نظام سلامت داشته باشیم؛ خاطرنشان کرد: خط آخر همه تلاش ها به مردم و خدمت به آنان ختم می شود که ارزنده و قابل ستایش است.

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.